Michaela Hadašová
28
.
1
.
2021
Ostatní

Inspirativní čtení (nejen) pro copywritery

Kdo chce psát, musí umět číst. Dali jste si letos předsevzetí, které se týká seberozvoje, čtení, učení nebo rozšíření obzorů? Tak to tu pro vás máme pár tipů na knížky, lidi i aktuální trendy.

UX writing

Není to tak dávno, co proběhl poslední CopyCamp od kolegů z agentury H1. Přestože se přednášky i workshopy odehrály v online prostředí, přinesly i nám spoustu inspirace. Jednou z nejzajímavějších přednášek byla ta od Terezy Frankové a Milana Švolby, která se zabývala právě UX writingem. Kromě užitečných copy rad se podělili také o pár tipů na knížky nebo podcasty. Níže vybíráme ty nejzajímavější.

S rostoucí oblibou digitálního marketingu není divu, že se tento obor pomalu odštěpuje od klasické textařiny. Být specialistou na UX writing je zkrátka cool, přečtěte si náš nedávný článek o CTA a zjistěte jak přimět lidi klikat. 


Co si o UX writingu přečíst?


📚 UX Writing and Microcopy: The Complete Guide - Kinneret Yifrah

📚 Strategic Writing for UX - Podmajersky, Torrey



📚UX Writing basics - Marie-Pier Rochon



Nebo raději posloucháte? 

🔊 Writers of Silicon Valley

🔊 Writers in Tech


Gramatika je vždycky v kurzu


Možná někdy vzpomínáte na učitelku češtiny, kterak se do vás snažila horem dolem nacpat všechny poučky od vyjmenovaných slov, až po kouzelnou větu “Pomni, abys nezapomněl pomněnku u pomníku”.  Nikdy ale není moc pozdě připomínat si krásy našeho jazyka, hlavně pokud si psaním takříkajíc vyděláváte na chleba. Proto by vás mohla zaujmout knížka od @cervenapropiska s názvem 100 perliček pro (ne)milovníky češtiny. A těm, kdo se psaním začínají nebo si chtějí rozšířit obzory,  doporučujeme i Manuál copywritingu od Vojtěcha Untermüllera.  

Image result for manual copywritingu


Jak se pozná dobrý copywriter?


Možná by bylo lepší se ptát, od koho se dobrý copywriter učí. Nejen nedávno nabyté znalosti z CopyCampu, ale i vlastní zkušenosti nám velí zmínit pár zajímavých kolegů. Co kolegů, mistrů na psané slovo. Jak jsme se totiž dozvěděli na přednášce Elišky Vyhnánkové, kvalitní spojení na Linkedinu jsou k nezaplacení a tihle kreativci rozhodně stojí za sledování:

📝 Otto Bohuš
📝 Filip Racek
📝 Bára Nováková
📝 Michaela Weikertová

Michaela Hadašová

Michaela Hadašová

Content Manager

LinkedIn